Please use Google Chrome, Firefox or Safari. Internet Explorer can have issues with some aspects of the website. Thank you
Size daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Sitemizi ziyaret ederek çerez kullanımı politikamızı kabul etmiş oluyorsunuz - daha fazla bilgi için
Cildimiz birçok faktörle yaşlanır. Bazıları genetik faktörler, bazıları güneş ve sigara gibi dış faktörler. Bu faktörler sonucunda cildimizin elastikiyeti kaybolur, matlaşır, sarkmalar ve çizgiler yerleşir. 25 yaşından sonra, cildimizde azalan tamiratla birlikte 30 yaş itibariyle matlıklar, ince çizgiler, lekeler görmeye başlanır. 40’lı yaşlarda mimik çizgiler yerleşir elastikiyet kaybını daha belirgin görürsünüz. 50’li yaşlarda buna sarkmalarda eklenir.
Cilt Kalitesi ve Dermal Dolgu Uygulamaları - Dr. Ebru Sağlık
Elastikiyet kaybı ile savaşmak, cildimize nem ve pürüzsüzlük kazandırmak için dermal dolgulardan faydalanabiliriz. Üstelik sadece yüzümüz için değil, boyun, dekolte, eller gibi zor bölgelerde de dermal dolgularla cevap almak çok kolay.
Beslenmenin Cilt Kalitesi Üzerindeki Etkileri ve Tavsiyeler - Dr. Ömür Tekeli
Beslenme ile cilt sağlığı arasındaki ilişki çok geçmiş zamanlardan beri bilinmektedir. Dengeli beslenme, kalp ve damar hastalıklarını, bazı kanserleri ve diyabeti önlemesi yanısıra cilt sağlığı için de gereklidir. Cildin yaşlanması, kişinin yaşının ilerlemesi ile bağlantılı olduğu gibi dışardan gelen faktörlerle de yakın ilişkilidir. Güneş ışınları, sigara, hava kirliliği, uykusuzluk, menopoz ve kötü beslenme serbest radikallere neden olarak cildi bozarlar. Bunların zararlı etkilerinden korunmanın en iyi yolu, antioksidanlardan zengin besinleri dengeli şekilde tükettiğimiz, aktif olduğumuz ve stresi azalttığımız bir yaşam sürmektir. Cilt sağlığına ve güzelliğine katkıda bulunduğu belirlenen antioksidanlar arasında karotenoidler, tokofenoller ve flavanoidler, A, C, D ve E vitaminleri, esansiyel omega 3 yağ asitleri ve Koenzim Q10 sayılabilir. Prebiyotikler ve probiyotikler cildin bağışıklığını güçlendirerek ultraviyole hasarlarından korurlar. Bol meyve ve sebze tüketimi ile en sağlıklı ve güvenli şekilde genç görünüşlü bir cilde sahip olabiliriz. 40 ile 75 yaş arasındaki 4000 kadın incelendiğinde bol C vitamini ve linoleik asit alan, buna karşın yağı ve karbonhidratı az tüketenlerde kırışıklıklar, cilt kuruluğu ve ciltte atrofi (yani incelme) daha hafif görülmüştür.
Zamanın Etkileri ve Dermal Dolgu Uygulamaları - Dr. Ömür Tekeli
Vücudumuzun gözle en kolay görülen, en büyük ve dış etkilerden en çabuk etkilenen organı olan cildimiz yaşlanma ile birlikte çeşitli sorunlarla karşılaşır. Yaşlanmayla birlikte cildin kalınlığında ve kalitesinde değişiklikler başlar. Yaşamın ilk 20 yılında kalınlaşan cilt giderek incelir . Özellikle yüz, boyun, göğsün üst kısmı, ellerin ve kolların dış yüzleri öncelikle incelmeye başlar. Ciltten su kaybı artar ve cildin su içeriği azalırken yağ içeriğinin de yaşla birlikte %65 kadar azaldığı görülür. Yaşla birlikte cildin dermis tabakasında bulunan hücreler ve hücrelerin aralarını dolduran ara maddede de önemli değişiklikler başlar. Fibroblast denen hücrelerin azalması ve fonksiyonlarının bozulması sonucunda kollajen üretilemez ve ara madde yetersizleşir. Özellikle hyaluronik asitin yapılamaması sonucunda cilt bozulur. Kollajen ve elastin lifleri düzensizleşmeye ve parçalanmaya başlar. Bu değişikklikler cildin sağlıksızlaşmasına ve zayıflamasına neden olur. Deri altı yağ dokusu da yüzde, ellerde ve ayaklar başta olmak üzere zamanla azalır. Yaşlı bir cilt incelmiş, kırışıklar içeren, kuru, düzensiz renkte olması ile genç bir ciltten kolayca ayırdedilir. Böyle bir cilt sadece görünüşü ile değil, cilt bariyerinin bozulması, cildin koruyucu işlevini yeterince yapamaması nedeniyle de sorun oluşturur. Yaşlanmakta olan bir cildin kaybettiği hyaluronik asit, yüz dolguları yoluyla cildin içine enjekte edilebilir. Hyaluronik asid cildin daha derin katmanlarına inerek suyu çeker ve cilde hacmini geri kazandırır. Hyaluronik asid yüz dolguları cilde ihtiyacı olan Hyaluronik Asidi geri yükleyerek çizgileri ve kırışıklıkları pürüzsüz sonuçlar ile doldururlar. Sonuçlar 24 aya kadar sürebilir. Sonrasında, vücudunuz dolguyu yavaş yavaş parçalar ve etkilerini azaltır.
Cilt Kalitesi ve Dermal Dolgu Uygulamaları - Dr. Mustafa Karataş
Evet, hepimiz daha ışıltılı, daha güzel ve daha parlak bir cilt istiyoruz. Ama maalesef ki zaman bunlara karşı negatif yönde bütün görüntümüzü etkiliyor. 25’li yaşlardan sonra, genetik mirasımız ve bizim gençliğimiz artık yavaş yavaş tükenmeye başlıyor ve yaş almaya başlıyoruz. Bu 30’ları geçtikten sonra cilt kalitemizde düşme başlıyor. 35’lere gelindiğinde ise ince çizgiler, lekelenmeler, kuruluk gibi şikayetler artık hepimizin sorunu haline gelmeye başladı. Çünkü neden, herkes daha ışıltılı ve güzel görünmek istiyor ve bunu hak ediyor da. Bunun içinde biz doktorlar devreye giriyoruz. O cildin kaybettiği, güneş hasarının oluşturduğu lekeleri, ince çizgileri, göz kapaklığı düşüklüğünü, hacim kayıplarını tekrar yakalayabilmek için, devreye hyaluronik asit dermal dolgular giriyor ve bununla birlikte birçok tedavi protokolü de hayata geçiyor.